Care este cel mai bun smartphone cu GPS ? Ce telefon să folosești pentru navigație GPS ?
Sunt multe smartphone-uri bune în magazine. Modele premium sau mai ieftine, care aun preț exorbitant sau sunt rezonabile.
Cum alegem cel mai bun telefon pentru navigație GPS ?
Primul aspect – smartphone-ul să aibă modul GPS și A-GPS pentru o localizare mai rapidă.
Acestea două folosesc localizarea prin satelit combinată cu Wi-Fi sau 3G pentru accelerarea procesului.
Telefonul se va conecta la rețeaua de sateliți cu ajutorul modului integrat. La nivel global sunt 4 rețele de sateliți majore: GPS ( Sua), Glonass ( Rusia), Galileo( Europa) și Beidou ( China). Majoritatea smartphone-urilor folosesc reteaua GPS iar unele permit și conectarea la Glonass.
Dacă este compatibil Glonass ( depinde de cipul din smartphone), telefonul se va conecta la un număr mai mare de sateliți ceea ce va duce la o localizare rapidă și precisă a poziției.
Glonass este disponibil( pe lângă GPS ) pe mai multe modele de smartphone Samsung , Apple sau LG dar nu numai. De aceea acestea se conectează uneori mai rapid la sateliți.
În principiu trebuie verificat ce chip are telefonul.
De exemplu Qualcomm Snapdragon 820 suportă GPS, GLONASS, BeiDou și Galileo. Acest procesor îl regăsim pe Samsung Galaxy S7 și S7 Edge. Același chip îl are Lg G5 precum și alte smartphone-uri de top.
Un alt chip de vârf – Exynos 7880- suportă GPS, GLONASS și BeiDou. Acest chip se regăsește pe Galaxy A5 2017 de exemplu.
Smartphone-ul cu GPS să aibă un ecran suficient de mare și luminos.
Este foarte important pentru că avem nevoie să utilizăm ușor comenzile de pe ecran și informațiile să fie foarte vizibile. Softurile GPS ( gen iGO Primo sau Google Maps) afișează multe informații în ecranul de navigare.
Un smartphone cu ecran mic este greu de utilizat ca navigator GPS, așa că optează pentru unul cu ecran de minim 5 inch sau mai mare.
De asemenea verificați ca ecranul să fie suficient de luminos și antireflexiv. Multe smartphone-uri nu au un ecran suficient de bun pentru lumina de afară și ar fi inutile în folosirea ca navigator GPS.
Unele din cele mai bune ecrane la smartphone sunt : SuperAmoled ( folosit de Samsung) și IPS folosit de Lg sau Apple.
Memoria RAM , spațiul de stocare și autonomia acumulatorului sunt importante pentru GPS
Pentru a rula rapid orice program de navigație, smartphone-ul cu GPS trebuie să aibă o memorie RAM suficientă. Minim 2 Gb RAM sau chiar 3 Gb RAM.
Spațiul de stocare să fie suficient pentru a încărca hărțile complete sau chiar mai multe softuri de navigație. În general e preferabil un smartphone cu minim 16 Gb memorie internă. Desigur puteți rula programe de navigație și de pe cardul de memorie dar trebuie unul foarte rapid.
Autonomia acumulatorului este și ea importantă pentru că GPS-ul și activarea internetului mobil sunt cei mai mari consumatori de curent la un smartphone.
Gps-ul activat pe smartphone vă poate consuma acumulatorul in 3-5 ore.
Dacă folosiți Google Maps sau Waze atunci verificați autonomia și testele pe acumulator la modelul de smartphone pe care vreți să îl cumpărați.
[su_button url=”https://l.profitshare.ro/l/5085113″ style=”soft” background=”#ef422d” size=”6″ center=”yes” icon=”icon: play-circle” desc=”Da click aici” rel=”nofollow”]Cumpara un smartphone cu GPS [/su_button]
Acestea sunt cele mai importante lucruri de avut în vedere dacă doriți achiziția unui smartphone bun cu GPS.
Berciu Cristian a zis
Telefoane compatibile cu programul Igo, pt ca Huawei Mate 20 Lițe, nu merge
Andrei a zis
Ce anume nu merge?