Cred ca majoritatea cititorilor acestui site dețin un autoturism personal . Și pentru acel autoturism personal trebuie să încheiați o asigurare RCA obligatorie în fiecare an , iar 2014 nu face excepție .
Întotdeauna când doriți RCA pentru autoturismul personal căutați cea mai ieftină oferta dar care totuși să acopere majoritatea riscurilor în accidente și asiguratorul care vă încheie polița să nu fie rău-platnic – adică să achite la timp către service sau către deținător despăgubirea conform dosarului daunei .
O să vă prezint mai jos cum trebuie să alegem după opinia mea în alegerea unei asigurări RCA ieftine dar și bune .
1. Costul asigurării RCA in 2014
Desigur este cel mai important aspect în alegerea încheierii poliței de asigurare . Cei mai mulți dintre noi căutăm de obicei cel mai ieftin RCA posibil . E bine de știut că prețul RCA-ului este influențat de toate detaliile persoanei care încheie acea poliță – contează vârsta persoanei , orașul de domiciliu , marca autoturismului , capacitatea cilindrica și data când s-a luat permisul auto . Toți acești factori pot creste sau micșora prețul RCA .
Un alt criteriu de maxima importantă este dacă ați fost sau nu implicat în accidente auto . Un astfel de eveniment va mări considerabil valoarea RCA-ului plătit putând chiar să dubleze suma necesară achitării poliței .
Dacă costurile RCA par prea mari și vreți să aveți o asigurare auto mai ieftină puteți încerca :
– Să faceți asigurarea pe numele unei rude mai în vârsta ( pensionarii au reduceri considerabile ) sau care deține permis de mai mult timp .
– Încercați să vă faceți RCA-ul la aceeași companie în fiecare an pentru că de obicei loialitatea se bonusează cu un preț mai mic al asigurării
– Calculați ofertele RCA ale mai multor companii și după ce obțineți prețul cel mai bun verificați profilul societății unde încheiați poliță ( vorbim despre asta mai jos ) .
2. Compania unde încheiem asigurarea RCA
Prețurile poliței diferă în funcție de asigurator . O să vedeți că exista polițe RCA foarte ieftine la diferiți asiguratori ( Astra , Uniqa,etc ) și polițe foarte scumpe ( Asirom , Generali ) . De ce aceste diferențe ?
Păi fiecare asigurator acoperă anumite sume pentru despăgubiri și acestea diferă de aceea uitați-va atent pe acte înainte de a încheia polița .
În al doilea rând verificați profilul asiguratorului , de obicei asiguratorii foarte ieftini au un număr foarte mare de dosare de dauna nefinalizate , service-uri care nu și-au primit banii sau clienți nemulțumiți care i-au acționat în instanță . Nu este o regulă generală , dar verificați ( comisia de supraveghere asigurări, forumuri, etc ) numărul de reclamații pentru a nu avea surprize mai târziu .
Tabel reclamații asiguratori RCA 2013
Sursa 1asig.ro
Sigur veți spune Dar ce mă interesează pe mine , ca doar cel căruia i-am provocat daune în accident are beneficii de pe urma poliței .. „ E adevărat câteodată te gândești că de ce să închei o asigurare RCA mai scumpă , când poate un altul care intră în tine cu autoturismul are o asigurare de 2 bani care sigur îți va crea probleme , nervi și timp pierdut încercând să îți recuperezi paguba .. Dar poate exista situația în care păgubitul nu obține recuperarea daunei de la asiguratorul tău ( unii asiguratori amână sau tergiversează anumite dosare .. ) și atunci te trezești dat în judecata de către acel păgubit încercând să recupereze suma necesară direct de la tine .. Sigur nu vrei să se întâmple așa ceva nu ?
Așa că verifica , verifica și iar verifică . Daca studiezi atent ofertele ( prețul , cuantumul despăgubirilor , reclamații , etc ) poți obține o afacere buna adică un RCA ieftin și cat mai sigur pentru tine .
Lasă un răspuns