De curând s-au lansat noile televizoare Samsung , seria 2016 purtând inițiala K. O să vorbim pe larg despre asta în alt articol, acum ne-a atras atenția modelul ultra hd curbat Samsung 43KS7502.
Aspect
Modelul de care vorbim are o diagonală de 108 cm, dar poate fi cumpărat și pe 123 sau 138 cm pentru cei ce au living-uri foarte mari. Linia televizorului este una complet nouă când vorbim de design.
Rama este foarte subțire chiar insesizabilă iar grosimea modelului a fost redusă puțin, vorbind totuși de un model curbat. Știu că televizoarele curbate nu au avut succesul scontat dar se pare că Samsung continuă sa lanseze astfel de modele.
Și la standul de măsuță al televizorului sunt schimbări, în locul unui picior unic central s-a folosit același sistem regăsit la Lg sau Philips format din 2 piciorușe dispuse în lateralele ecranului ce completează noua imagine.
Avem un 4K curbat complet redesenat de către cei de la Samsung.
Conexiuni
Samsung 43KS7502 vine cu o gamă completă când discutăm de conectică. Avem 3 intrări USB 2.0 , Wi-Fi integrat, slot CI+ , ieșire audio optică, 4 porturi HDMI inclusiv pentru 4K și altele mai puțin importante.
Nu cred că există un dispozitiv ce să nu poată fi conectat la acest televizor.
Imagine și sunet
Trecem la cea mai importantă parte a review-ului : calitatea imaginii. Samsung introduce pe televizoarele din 2016 o tehnologie nouă ce o regăsim și pe acest model : HDR, despre care am vorbit și aici la gama Sony 2016.
Nu insist mult, dar HDR ( High Dynamic Range) ar trebui să amplifice nivelul de alb și negru. Se obține astfel o imagine foarte luminoasă păstrând un negru la fel de intens ( știți că de obicei luminozitatea mărită tinde să duca negrul spre un gri).
Practic HDR aduce ce nu era posibil până acum – imagini clare și luminoase fără a sacrifica negrul. Samsung combină HDR cu ecranul SUHD și tehnologia Quantum Dot la modelul 43KS7502.
SUHD se vrea o alternativă bună la OLED, asigurând o viață mai lungă a ecranului dar încercând să se apropie cât mai mult de calitatea ecranului OLED.
Quantum Dot este o altă tehnologie proprie Samsung ce îmbunătățește paleta de culori ( până la un miliard de nuanțe) asigurând astfel culori mai apropiate de natural fie că vorbim de tonurile pielii sau albastrul cerului.
Per total, noile tehnologii îi asigură modelului de care vorbim o imagine superioară atât din punct de vedere al contrastului și luminozității cât și pe partea de culori. Probabil este aspectul care justifică cel mai mult prețul ușor ridicat al lui Samsung 43KS7502.
Rezoluția ecranului este UHD 4K , neschimbată față de anul trecut. Situația a cam rămas aceeași și nu există încă destule surse video UHD. Samsung a introdus o soluție de upscalling automată ce vrea să ridice calitatea materialelor HD spre UHD artificial, sincer nu am testat acest aspect.
Sunetul este asigurat de 2 difuzoare stereo și woofer cu o putere totală de 40 W, un plus important față de vechea gamă. Desigur nu se compară cu un soundbar, dar e un televizor la care se poate asculta muzică la un nivel foarte bun.
Smart Tv
Tizen-ul a fost îmbunătățit și este ajutat de un procesor nou Quad Core. Rămân la părerea că Tizen este suficient de rapid și are o gamă foarte mare de jocuri și aplicații în 2016, capabilă să satisfacă pe oricine.
Pentru control, noul model vine cu o telecomandă Smart Control inclusă. Desigur puteți achiziționa și o tastatură pentru Smart Tv separată.
Concluzie
Nu am făcut un mega review, lista completă de specificații o regăsiți aici. Per total acest model primește o notă bună, prima de altfel pentru televizoarele prezentate de noi din 2016.
Ne place că Samsung a lucrat mult la imagine, cea mai importantă caracteristică a unui televizor. Ecranul SUHD și tehnologia HDR ar trebui să aducă acel plus de calitate căutat de toată lumea la modelele noi.
Smart Tv-ul nu avea nevoie de îmbunătățiri majore, Tizen descurcându-se foarte bine în fața Android sau Web OS. Nu cred ca mai era nevoie de ecran curbat, dar pe unii încă îi fascinează – încă se încearcă demonstrarea utilității sale.
Probabil minusul principal îl reprezintă prețul, unul destul de ridicat. Desigur este un model proaspăt 2016, are o grămadă de tehnologii noi dar rămâne un televizor pentru cei cu un buget foarte mare dacă ne raportăm la diagonala sa . Raportul preț-calitate este unul cam scăzut, urmează să vedem evoluția prețului.
[wp-review]
Lasă un răspuns