Pebble este unul dintre cele mai celebre gadget-uri de pe piata actuala si asta se intampla deoarece micul smart watch realizat cu ajutorul unei campanii de strangere de fonduri prin Kickstarter a reusit sa isi demonstreze utilitatea in timpul scurt care a trecut de cand se afla pe piata.
Asadar, constructorii lui Pebble au trecut peste faptul ca nu sunt deloc o firma cu experienta si continua sa impresioneze si astazi datorita unui proiect foarte bine pus la punct. In aceste conditii, ar fi bine sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele modelului, pentru a descoperi de ce acest mini gadget este atat de apreciat.
Un smartwatch care abia se simte
Pebble nu este un smart watch complicat, insa la momentul lansarii a reprezentat exact ceea ce era nevoie pe piata si, tocmai din acest motiv, lumea s-a grabit sa il cumpere.
Si pana la aparitia gadget-urilor de ultima generatie din 2015, de la Sony, Motorola sau Samsung, Pebble a reprezentat alegerea specialistilor de pretutindeni.
Daca este sa comparam calitatea si pretul extrem de scazut, introducand in ecuatie si un design minimalist, se poate spune ca acest dispozitiv inca reprezinta un standard in domeniu.
Poate ca vazut de departe, Pebble nu iese in evidenta prin cine stie ce. Pana la urma, designul acestui smart watch este unul simplu si putin spectaculos, cu un ecran dreptunghiular, un afisaj minimalist care arata doar text si cu o curea din cauciuc de diverse culori (care, insa, poate fi schimbata cu orice altceva).
Insa, tocmai in acest aspect minimalist sta toata calitatea ceasului.
Pebble este un produs destul de ieftin, care pune accentul pe utilitate si functionalitate, nu pe un design desenat contra cost de cei mai mari artisti.
Cu toate acestea, micul dispozitiv poate sa fie comandat in diverse variante de culoare, ceea ce ii confera diversitatea, acesta putand trece oricand de la un aspect mai oficial, negru, la un ceas potrivit pentru sport si distractie, in culori mai deschise si intense.
Cureaua de cauciuc are o latime de 22 mm, dar pentru cei care nu sunt foarte impresionati de calitatile ei, aceasta poate fi si schimbata cu una la alegere, din orice material se doreste.
Pentru Pebble, model care a strans suma necesara pe Kickstarter de 100000 de dolari in doar doua ore, calitatea este tot ceea ce conteaza, si acest lucru este evident inca de cand iti pui ceasul la mana. Este foarte comod, extrem de usor si chiar rezistent (mai ales la apa, pana la o adancime de 50 de metri).
Nu este insa o solutie pentru iesirile formale, dar nici nu trebuie sa fie.
Utilitate ridicata, insa doar alaturi de un smartphone
Pebble trebuie sa fie utilizat impreuna cu un smartphone, cu ajutorul acestuia putand sa instalezi aplicatiile necesare ceasului.
Din fericire, el se poate conecta atat cu dispozitive care ruleaza sisteme de operare Andoid, cat si cu cele cu iOS, asa ca variantele chiar sunt multiple.
Si Bluetooth-ul functioneaza bine si consuma foarte putin din baterie, aceasta tinand in jur de o saptamana (fata de 1-2 zile cat se intampla cu restul smart watch-urilor).
Insa, pentru cei care isi doresc o functionalitate normala, de ceas, acesta poate sa indice ora oricand, chiar si daca nu este conectat cu un dispozitiv mobil.
De pe Pebble se pot citi mesajele, notificarile de la Facebook si alte site-uri de socializare, dar si apelurile pierdute.
Fiecare noua notificare este indicata sonor si poate fi oprita prin scuturarea mainii, desi acest lucru nu functioneaza de fiecare data.
In cazul mesajelor, acestea pot fi citite, dar totusi este necesar sa utilizezi telefonul pentru a reusi sa ai acces la mesajele mai lungi sau pentru a raspunde la ele.
La fel se intampla si in cazul apelurilor, unde poti respinge unul doar utilizand telefonul. Acestea sunt utilizarile de baza ale oricarui ceas inteligent, dar nicaieri ele nu functioneaza la fel de organic precum in cazul lui Pebble.
Tot utilizand telefonul se pot alege, bineinteles, si mai multe teme pentru ceas, inclusiv unele digitale sau altele analog, producatorii promitand ca vor scoate si mai multe variante pentru cei care detin un Pebble.
Schema de control este una foarte simpla, ceasul fiind echipat cu doar patru butoane pozitionate in parti.
Cu ajutorul celui din stanga sus se intra pe pagina principala. Partea dreapta a ecranului gazduieste restul butoanelor care trebuiesc apasate mai tare, pentru a nu exista niciodata riscul de a le pune in functiune din greseala: cel din partea de sus este scroll up, cel din mijloc selecteaza si cel inferior este pentru scroll down.
Pentru amatorii de muzica, ceasul poate sa fie utilizat si pentru a trece de la o melodie la alta, cel putin atat timp cat sunt redate piese de pe telefon, si nu de pe alte aplicatii sau site-uri web.
Ecranul, cu o rezolutie de 114 x 168 si 20000 de pixeli, este un mare avantaj, acesta fiind dotat cu o tehnologie speciala de reflexie a luminii, ceea ce il face sa poate fi citit cu usurinta chiar si in soare puternic, dar si noaptea, atunci cand absoarbe fiecare unda luminoasa.
Cu alte cuvinte, este unul dintre putinele ceasuri inteligente care reusesc o asemenea performanta, fiind perfect adaptat oricarei nevoi a proprietarului.
Asadar, Pebble este unul dintre cele mai ieftine ceasuri inteligente, dar si unul dintre cele mai avantajoase. Marele sau avantaj este reprezentat de bateria foarte buna si rezistenta, dar nici aplicatiile sau notificarile nu sunt mai prejos.
In plus, producatorii au utilizat materiale si tehnologii bune si au incercat constant sa vina cu noi imbunatatiri, prin diverse aplicatii pentru telefon.
Nici nu este de mirare ca a primit atat de multe laude si premii, fiind perfect pentru cei care prefera inalta functionalitate, utilitatea si minimalismul in locul unui design spectaculos, dar ineficient. Asadar, daca ai un smartphone, cu oricare dintre sistemele de operare iOS sau Android, poti oricand sa apelezi la un Pebble pentru a te bucura de doua gadget-uri foarte bune.
Ion a zis
Am un asemenea ceas.Este o porcarie!Dupa 6 luni pe ecran au inceput sa apara tot felul de dungulite si linii albe ,asa incat nu se mai poate citi nimic pe ecran.Nu -l mai pot programa sau conduce din butoane si nici utiliza in vreun fel.Acum ce sa fac ?Sa-l arunc?
AdminDG a zis
Buna ziua
Nu aveti garantie la el?