LG G Watch este unul dintre primele “ceasuri inteligente” cu sistem de operare Android Wear care au aparut pe piata si, de aceea, asteptarile de la acesta au fost destul de mari. Mai ales in conditiile in care majoritatea smart watch-urilor erau produse electronice utile, dar cu slabe sanse de a inlocui un ceas adevarat.
Asadar, lumea era curioasa in ceea ce priveste noul model al celor de la LG, insa rezultatul final a demonstrat ca producatorii de astfel de gadget-uri mai au de lucrat pana sa ofere publicului un produs care sa indeplineasca toate dorintele oamenilor. Acelasi lucru se poate spune si despre Sony sau Samsung, fata de acestea, LG G Watch avand totusi avantajul de a fi mai ieftin.
Un design acceptabil, dar departe de a fi unul spectaculos sau elegant
Marea problema a smart watch-urilor continua sa fie cea a design-ului. Desi acestea nu sunt nici pe departe niste instrumente care nu pot fi purtate din cauza unui aspect cu totul deficitar, diferenta dintre ele si un ceas real se observa cu usurinta si acelasi lucru se poate afirma si in cazul lui LG G Watch.
In primul rand, ecranul din plastic este unul destul de mare, iar pe o incheietura ceva mai subtire, dimensiunile acestuia ies si mai mult in evidenta. Nici materialele folosite nu sunt chiar cele mai bune, iar plasticul si cauciucul curelei nu se vor putea niciodata compara cu otelul inoxidabil si pielea altor modele (prezente chiar si la unele smart watch-uri). Din fericire, constructia pare solida si ceasul nu este greu, la doar 63 de grame (cu mult mai putin decat un model obisnuit), el fiind confortabil si placut la purtare.
Un alt aspect interesant este acela ca LG G Watch nu are nici un buton extern, cu o singura exceptie. Acesta este controlat in totalitate cu ajutorul touch screen-ului (desi urmele de la degete se vad mereu), exceptia fiind un mic buton de pornire/oprire situat in spatele aparatului (si care trebuie actionat cu un ac sau un obiect foarte subtire).
Partea de hardware nu prezinta probleme
In ceea ce priveste partea de hardware, LG G Watch este la fel de puternic ca un smartphone de calitate medie, toate acestea datorita unui procesor 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon cu 512 MB RAM. Capacitatea de stocare este una de 4 GB, asa ca nu vor fi probleme cu instalarea diverselor aplicatii necesare si nici cu rularea acestora, dupa cum o dovedesc specificatiile tehnice ale modelului.
Ecranul, pe de alta parte, are parti bune, dar si unele minusuri care pot strica oarecum experienta. Vorbim despre un display destul de mare, de 4 cm, insa si despre unul cu o rezolutie mai scazuta decat cea a multor altor modele (280 x 280 pixeli). Apoi, in conditii de luminozitate foarte puternica, exista un risc destul de mare ca cele afisate pe ecran sa nu se vada foarte bine. Totusi, pentru a finaliza cu un avantaj, nu trebuie sa uitam ca LG G Watch are cel putin 25 de moduri de a afisa ora, fie ca acestea sunt analogice sau digitale.
O functionalitate ridicata si compatibila cu orice telefon Android
Chiar daca vorbim despre un ceas produs de LG, marele avantaj al sistemului de operare Android Wear este acela ca poate fi folosit impreuna cu orice telefon care opereaza si el cu Android. Asadar, cei care doresc sa fie informati la timp in legatura cu SMS-urile, apelurile, email-urile si toate celelalte mesaje, se vor bucura foarte mult utilizand un astfel de dispozitiv. Acesta ofera toate informatiile la timp, sub forma unor cartonase. De asemenea, utilizatorul este informat si cu privire la vreme, asa ca sistemul este unul extrem de util.
Pe de alta parte, Android Wear se afla inca la inceput si va mai dura pana va fi pus la punct din toate punctele de vedere. Asadar, acesta nu permite optiunea de scroll, ceea ce inseamna ca nu se pot vedea decat mesajele primite recent, accesul la cele vechi realizandu-se in continuare de pe telefon. In plus, numarul cartonaselor cu informatiii poate deveni destul de mare si poate aglomera inutil ecranul.
Pentru persoanele sportive, una dintre aplicatiile Android Wear ofera posibilitatea de a-si numara pasii pe care ii fac in timpul alergarii (ceea ce este destul de util pentru a estima distantele). Cu toate acestea, ceasul nu are integrat nici GPS, nici un dispozitiv de control al batailor inimii, asa cum fac alte modele. Este insa rezistent la apa, asta in conditiile in care ceasul este udat, nu in cele in care s-ar face baie sau inota cu el la mana.
O functie interesanta este comanda vocala, cu atat mai utila cu cat ecranul nu este insotit de niciun buton de utilizare. Aceasta functioneaza destul de bine, ceasul recunoscand de cele mai multe ori comenzile oferite, ducandu-le pe acestea la indeplinire intr-un timp scurt. Este adevarat, trebuie sa vorbesti in engleza si sa fii foarte clar, dar sistemul este unul modern si ajuta.
O alta problema comuna a “ceasurior inteligente”, care inca nu a fost rezolvata, este cea a bateriei. LG G Watch rezista, in conditiile unei utilizari normale, cam o zi, asa ca va fi nevoie de incarcare in fiecare seara. Aceasta se face printr-un sistem mini USB care nu este greu de carat, dar, daca uiti sa incarci, cu siguranta vei avea probleme cu utilizarea a doua zi.
Asadar, LG G Watch sufera de aceleasi probleme si are aceleasi avantaje precum majoritatea celorlalte smart watch-uri. Designul nespectaculos si ieftin, in aparenta, nu poate in niciun caz sa inlocuiasca un ceas adevarat, iar bateria are nevoie de incarcari zilnice pentru a functiona. In plus, sistemul de operare Android Wear necesita mai multa munca. Pe de alta parte insa, acesta din urma ofera posibilitatea de a afla in timp real toate mesajele noi de pe telefon, ceasul este usor si comod si functioneaza bine si cu comada vocala. Este si mai ieftin decat produsele concurentei, asa ca pentru cei interesati de noua serie de gadget-uri, LG G Watch poate reprezenta un inceput numai bun.
Lasă un răspuns