Diferenta de timp intre lansarea LG G Watch si LG G Watch R a fost de doar cateva luni si, totusi, sud coreenii au reusit sa imbunatateasca vizibil (cu accent pe vizibil) unele aspecte ale smart watch-ului, lasand altele la acelasi nivel (ceea ce nu este in mod necesar vina lor). In primul rand, modelul nou arata mult mai bine si poate fi confundat chiar cu un ceas adevarat (mereu un compliment pentru noul val de “ceasuri inteligente”). In plus, are o baterie superioara si un ecran mai bun. Pretul a crescut,insa, si el, si nu putin, ci cu 100 de dolari. In aceste conditii, sa vedem daca aceasta investitie suplimentara merita.
Sistemul de operare ramane acelasi
Incepand cu ceea ce a ramas aproape neschimbat, LG G Watch R utilizeaza acelasi sistem de operare ca si modelul LG G Watch. Acesta nu este nici pe departe un lucru rau, Android Wear fiind un sistem competent care, probabil, in scurt timp, va deveni si cel mai bun de pe piata. Deocamdata, insa, producatorii mai au un pic de lucrat la el, inca aparand anumite probleme in ceea ce priveste functionarea.
Cel mai important este insa ca mesajele, email-urile si toate notificarile de pe telefonul mobil sunt mai aproape de utilizator, acestea fiind indicate prin intermediul vibratiilor. De asemenea, ceasul prezinta numeroase informatii despre vreme si diverse locatii, ceea ce il face destul de util. Pentru cei care fac fitness, acesta are si o aplicatie care numara pasii (si prin care se pot calcula cu mai mare usurinta kilometrii parcursi), iar comanda vocala functioneza bine in cea mai mare mare parte a timpului.
Pe de alta parte, defectele de moment ale lui Android Wear sunt inca aici. Asadar, in continuare nu se poate face scroll pentru a naviga prin mesaje, in timp ce numarul notificarilor cu privire la vreme si alte detalii poate acoperi ecranul in totalitate. Nu exista nici GPS, asa cum se intampla si la alte modele, o aditie care ar fi putut explica chiar mai bine saltul in ceea ce priveste pretul.
Din punct de vedere tehnic, ceasul sta excelent, specificatiile sale ridicandu-l la nivelul unui smartphone dintr-o generatie trecuta. Are si o capacitate de stocare de 4 GB (buna pentru muzica), dar si un indicator al batailor inimii care lipsea de la LG G Watch.
Un gadget mult mai aratos
Ceea ce s-a schimbat insa foarte mult este designul. Primul model nu era chiar atat de spectaculos, LG G Watch R este cat se poate de aproape de un ceas adevarat, atat in ceea ce priveste aspectul estetic cat si materialele.
Designul lui LG G Watch R a fost ispirat, in mare masuara, de cele ale modelelor pentru scufundatori. In primul rand, acest lucru este demonstrat cum nu se poate mai bine de carcasa pe care exista si inscriptii, asa cum se intampla la toate ceasurile care au si functia de cronograf.
Carcasa este confectionata din metal, asa ca nu mai trebuie sa va faceti griji in legatura cu rezistenta sa, asa cum era poate cazul pentru modelul precedent (doar spatele ceasului a mai ramas din plastic). In plus, acesta are si un buton pentru intors pe margine, acesta functionand de fapt ca buton de pornire, ceea ce il apropie si mai mai mult ca design de ceasurile reale de la care s-a inspirat cu siguranta. Asadar, atunci cand aceste detalii de design se combina cu afisajul analog al orei (una dintre optiuni, ceasul avand si mutiple forme digitale de afisaj), putin din cei care vad acest model isi vor putea da seama din prima ca au in fata un “ceas inteligent” si nu un veritabil aparat pentru scufundatori.
Cureaua lui LG G Watch R este confectionata din piele, un pas in plus fata de plasticul utilizat de catre multi alti producatori. Atat timp cat unul dintre principalele obiective ale smart watch-urilor este sa vina cu designuri cat mai apropiate de cele ale modelelor reale, acest produs isi face foarte bine treaba si, cu siguranta, reprezinta unul dintre cele mai aratoase modele de pe piata. Culoarea neagra ofera si un aspect mai sobru, dovedind inca o data ca ceasul este un gadget ideal pentru barbatii mai sportivi.
Nici calitatea ecranului nu a fost lasata la voia intamplarii si a fost mult imbunatatita fata de modelul precedent. Desi este mai mic, de doar 3.3 cm, acesta este perfect integrat in carcasa metalica si se potriveste foarte bine cu designul general al ceasului. In plus, rezolutia este mai buna, 320 x 320 pixeli, culorile sunt intense iar ecranul se vede foarte bine chiar si cand lumina de afara este una mai intensa. LG G Watch R este si primul smart watch cu ecran complet rotund, acest fapt reprezentand cu siguranta un punct de interes pentru multi din cei pasionati de astfel de gadgeturi.
Bateria durabila, una dintre cele mai bune de pe piata
O mare problema a smartwatch-urilor este bateria, aceasta tinand de regula destul de putin. La un nivel normal de functionare, nici LG G Watch R nu resista fara a fi incarcat mai mult de o zi. Pe de alta parte, insa, daca este mai putin intrebuintat, sunt mari sanse ca acesta sa tina chiar si o zi jumatate. Nu este mult, dar este totusi o imbunatatire. In plus, ceasul este si rezistent la apa, putand chiar inota cu el la adancimi mai mici si pentru perioade de maxim jumatate de ora.
Acestea fiind spuse, este destul de usor de observat ca LG G Watch R este unul dintre cele mai bune smart watch-uri de pe piata. Chiar daca aceste gadget-uri nu au ajuns la nivelul ridicat pe care producatorii si cumparatorii si-l doresc, modelul de fata arata ca LG este pe drumul cel bun. In primul rand, este unul dintre cele mai atractive si aratoase modele, putand cu succes sa inlocuiasca un ceas adevarat. Apoi, sistemul de operare Android Wear, desi are si cateva probleme, isi face treaba intr-un mod rezonabil. Este si un ceas mai scump si acest lucru se cunoaste, dar investitia merita pentru cei care isi doresc sa fie la zi cu tehnologia.
Lasă un răspuns