Garmin Vivoactive review
Vrei un smartwatch mai ieftin si nu te intereseaza atat de mult modul in care acesta arata sau numarul de aplicatii care pot fi instalate pe el? Sau poate ca iti doresti o bratara de fitness un pic mai avansata, care sa ofere ceva mai mult decat niste simpli indicatori de efort?
In mod normal, este destul de greu sa poti obtine o combinatie intre cele doua, dar cu Garmin Vivoactive, acest lucru este unul destul de posibil. Acest gadget combina destul de inspirat cele doua parti si rezultatul este unul care poate sa fie cumparat la un pret mai mult decat decent.
Un ceas de fitness prin excelenta
Garmin este unul dintre cei mai importanti producatori din lume atunci cand vine vorba despre gadget-uri sportive, dar in ultima vreme au fost nevoiti sa isi updateze un pic produsele pentru a putea contracara concurenta.
Asa ca au introdus si caracteristici de smartwatch, desi produsele raman in principiu unele destinate activitatilor sportive. Vivoactive seamana foarte mult cu un ceas “inteligent”, dar principala sa intrebuintare ramane cea sportiva.
Display
Ecranul, desi unul simplu (vom reveni mai tarziu la acest aspect), este unul care perminte afisarea unor date destul de complexe. Astfel, de fiecare data cand mergi la alergat, acesta iti poate inregistra miscarea cu ajutorul GPS-ului.
Poate ca traseul nu este mereu perfect indicat, dar ceasul tine o evidenta buna la distanta alergata si chiar o poate imparti pe mai multe tronsoane pentru a calcula pe care te-ai descurcat cel mai bine. Aceste date sunt trimise catre telefon si impreuna cu aplicatiile pentru numarul de calorii, acesta poate calcula cat ai ars facand miscare sau cat mai trebuie sa alergi pentru a ajunge la standardul propus.
Bineinteles, nu doar alergarea este inregistrata.
Poti descarca trasee pentru golf sau poti folosi accelerometrul pentru a calcula indicatori la sala, pentru mers sau inot. Din ce am vazut, ceasul nu poate sa intregistreze distantele pe care le inoti din mare, dar daca vrei sa inoti in piscina, se descurca bine.
Nu in ultimul rand, poate sa fie folosit si pentru ski sau hiking.
Acestea fiind spuse, Garmin Vivoactive este construit in special pentru cei care fac multa miscare. Astfel, el depaseste cu mult cam toate smartwatch-uri din acest punct de vedere, dar sunt si aspecte care il plaseaza in urma lor, ceea ce intareste ideea ce este mai bun drept accesoriu sportiv decat ceas inteligent de purtat in mod normal.
Aplicatii si functii
Fata de alte dispozitive cu tematica sport, ecranul acestui ceas este mult mai mare si de aceea poate indica si mai multe lucruri.
In primul rand, ceasul are o multime de fete care arata ora, unele normale, ca la modelele analog, altele digitale si unele chiar foarte interesante, asa cum este cea cu aspect de Tetris.
In plus, modelul se poate conecta la un sistem precum App Store, numit Connect IQ. Acesta este magazinul Garmin pentru aplicatii, specific in special modelelor mai scumpe ale firmei.
Surprinzator insa, si Vivoactive are acces la acest magazin, dar numarul optiunilor de download este unul limitat (chiar mai putin ca la Android Wear, nici acesta nefiind cunoscut pentru numarul imens de aplicatii).
Cele mai multe sunt cu tenta sportiva si te ajuta daca vrei sa practici sporturi diferite, neincluse in pachetul standard. In plus, exista si cateva jocuri si ele functioneaza bine, mai ales pentru un astfel de model mic si destul de ieftin.
Totusi, nimeni nu ar trebui sa se astepte la un numar prea mare de aplicatii din partea ceasului. Cum el a fost gandit cu o utilitate in principal sportiva, restul ofertei este cam saracacioasa. Totusi, daca te multumesti doar cu notificarile, acestea exista si vin cand trebuie, de cele mai multe ori.
Poti vedea mail-urile, mesajele de pe WhatsApp si alte retele sociale si chiar daca ele nu arata atat de bine si uneori nu le poti citi complet din cauza ecranului mic, cel putin nu mai trebuie sa scoti telefonul din buzunar de fiecare data.
Exista insa si o mica problema. Ceasul mai are si prostul obicei de a se deconecta din cand in cand, caz in care trebuie sa ii refaci manual conexiunea pentru a putea primi din nou notificarile asteptate (cu toate acestea, o astfel de problema a fost intalnita si la modele mai scumpe).
Aspect putin spectaculos, dar este de inteles
Garmin Vivoactive seamana destul de mult cu Pebble, dar este ceva mai putin inspirat din punct de vedere vizual.
In primul rand, ecranul este unul dreptunghiular si nici macar de la distanta prea mare nu poate sa fie confundat cu un ceas adevarat (lucru care, dupa parerea mea, ar trebui sa fie dezideratul oricarui smartwatch).
Cureaua poate sa fie din silicon sau din piele (a doua varianta este ceva mai scumpa) si in final, ceasul este destul de finut si de usor, deci din acest punct de vedere nu incurca in timpul activitatilor sportive.
Ecranul este unul foarte simplu, dar are marele avantaj de a oferi o lizibilitate buna indiferent de conditiile de mediu. In plus, faptul ca este simplu aduce cu sine un consum redus de energie, lucru cu care nu multe ceasuri “inteligente” se pot lauda.
Autonomie baterie
Producatorii spun ca bateria tine in jur de trei saptamani, ceea ce poate sa fie adevarat daca nu folosesti dispozitivul pentru nicio activitate sportiva. In functie de timpul de utilizare in astfel de situatii, bateria scade la cateva zile sau chiar la 10 ore, daca il utilizezi chiar in permanenta.
Chiar si asa insa, un nivel mediu de utilizare aduce cu sine si o perioada de viata mai mare fara a fi nevoie de incarcare.
[su_button url=”https://l.profitshare.ro/l/5084274″ style=”flat” background=”#ef522d” size=”5″ icon=”icon: check” rel=”nofollow”]Vezi oferte smartwatch aici[/su_button]
Concluzie
In concluzie, Garmin Vivoactive ii poate convinge pe unii ca reprezinta un gadget util. Cumparatorii sai ar trebuie sa fie in special interesati de aplicatiile sale sportive si mai putin de modul in care se descurca in comparatie cu un smartwatch Samsung, LG sau Apple. Daca il vrei pentru ce trebuie, vei descoperi un aparat bun, cu multe aplicatii utile si, mai presus de toate, la un pret foarte bun.
Lasă un răspuns