De cand au aparut pe piata ceasurile inteligente, una dintre principalele sarcini ale producatorilor a fost sa le faca pe acestea sa arate cat mai bine, mai apropiate de ceasurile adevarate.
Asta pe langa sporirea autonomiei bateriei si inmultirea aplicatiilor si a utilitatii.
Asa ca au aparut modele precum Pebble, minimalist, dar cu o baterie buna, sau precum cele de la Motorola, Samsung sau LG, foarte atractive, extrem de utile, dar cu o baterie care tine doar o zi.
Cogito Classic a incercat totusi sa exceleze la toate capitolele si, din anumite puncte de vedere, chiar a si reusit acest lucru.
Nu este insa un smart watch perfect, dar este ieftin si asta conteaza la fel de mult, pentru unii poate chiar mai mult decat faptul ca ceasului ii lipseste posibilitatea de a instala pe el diverse aplicatii.
Un design atractiv
Cogito Classic are doua surse primare de inspiratie. La suprafata el arata precum un ceas electronic sportiv, cu o carcasa colorata (verde, alba, portocalie, mov sau argintie), ecran negru indiferent de culoare, curea asortata (pentru variantele mov sau alb) sau neagra, si posibilitatea de a afisa ora intr-un mod digital. Insa, faptul ca ceasul arata bine se datoreaza unei cu totul alte caracteristici.
Acesta este dotat si cu ace pentru a indica orele, si ele chiar exista, nu sunt doar generate digital.
Tot ca un ceas adevarat, are mai multe butoane (despre utilitatea carora vom discuta mai tarziu) si o baterie extrem de buna. De fapt doua, functionarea lor alternativa ducand la o perioada de viata de cateva luni.
Una actioneaza mecanismul pentru ace (fiind nevoie de asa ceva datorita constructiei deosebite de care se bucura ceasul), in timp ce cealalta este utilizata pentru notificari si restul caracteristicilor “smart”.
A doua baterie se termina mult mai repede (dar poate fi inlocuita cu mare usurinta), insa cea pentru miscarea ceasului poate dura si cativa ani, ceea ce inseamna ca, indiferent de situatie, proprietarul tot va reusi sa citeasca ora.
Este, de asemenea, mic si comod, dar si rezistent la apa, putand fi purtat intr-o varietate de situatii, de la sport, la simple iesiri in oras.
Cantareste doar un pic peste 70 de grame, fiind mult mai usor decat orice ceas adevarat, iar rezistenta sa la apa este de pana la 10 m, ceea ce inseamna ca poate sa faca fata fara probleme oricarei vizite la piscina sau chiar la mare, in ape mai putin adanci.
Se poate conecta la Android si iOS
Cogito Classic se poate conecta la ambele mari sisteme de operare pentru telefoane si tablete, prin Bluetooth (adica proprietarii de dispozitive cu cel putin iOS 8 sau Android 4.3 Jelly Bean pot sa stea linistiti).
Acest lucru se face destul de usor. Trebuie sa se descarce aplicatia Connected Watch de la App Store sau Google Play si apoi sa se apese pe cele doua butoane superioare ale ceasului.
In doar cateva minute se vor realiza o serie de update-uri atat la ceas cat si la telefon, iar dupa o scurta deconectare a celor doua dispozitive, urmata de o conectare, orice telefon sau tableta compatibila va putea sa comunice prin Bluetooth 4.0 cu ceasul Cogito Classic.
In ceea ce priveste lucrurile care pot sa fie facute cu ajutorul acestui ceas, acestea sunt destul de obisnuite si ele se intalnesc la majoritatea ceasurilor inteligente aflate in acest moment pe piata.
Printre ele se numara faptul ca se pot verifica email-uri, notificari de la retelele sociale, SMS-uri sau apeluri, dar si informatii cu referire la nivelul bateriei, alarme si multe altele.
Desi ecranul este unul destul de mic si este mai dificil sa citesti cu mare viteza mesajele, acest sistem este totusi unul foarte util.
Pe ecran exista sase iconite, fiecare indicand tipul de notificare pe care il primesti, asa ca vei sti din prima pentru ce se activeaza ceasul. Intre ele se poate naviga utilizand butoanele laterale, sistemul fiind usor si intuitiv.
Iar daca sunteti deranjati ca va pierdeti destul de des telefonul prin casa, cu ajutorul unui Cogito Classic situatia se poate rezolva. Ceasul poate sa trimita semnale sonore catre telefon, pentru a fi mai usor de gasit. De semenea, seteaza si alarme si poate chiar sa declanseze camera de fotografiat a telefonului.
O dotare de baza pentru sportivi este aceea ca el are incorporat si un sistem de numarare a pasilor, pentru a sti exact distanta parcursa la alergat. Este un sistem de baza, existent la majoritatea ceasurilor inteligente, dar este, fara indoiala, mai mult decat binevenit si aici.
Atunci cand arunci o simpla privire asupra acestui ceas, este destul de greu sa nu observi faptul ca acesta este dotat cu un buton in partea dreapta, pe centru. Asa cum era de asteptat si asa cum se intampla la orice ceas, acesta este utilizat pentru setarea orei. Este un sistem interesant si, datorita acestuia, pasionatii de ceasuri pot sa indrageasca acest mic gadget.
Concluzie
Cu alte cuvinte, Cogito Classic este un ceas inteligent foarte bun, mai ales pentru cei care isi doresc un model de baza, nu foarte complicat, dar a carui calitate sa fie una destul de inalta.
Cu toate acestea, este si un produs destul de ieftin, mult mai avantajos decat majoritatea celorlalte smart watch-uri de pe piata. In minus fata de ele, Cogito Classic are mai putine aplicatii si un ecran inferior.
Cu toate acestea, recupereaza prin alte sisteme si caracteristici.
Aspectul sau il apropie foarte mult de un ceas adevarat (atat de mult incat poate sa fie confundat de la distanta), la fel si existenta unui mod de afisare cu adevarat analogic si a setarii clasice.
Este bun pentru notificari si ofera cea mai rezistenta baterie de pe piata, caci nici un alt ceas inteligent nu poate sa reziste cateva luni asa cum se intampla cu acesta.
Lasă un răspuns