Atunci când vrei să cumperi un televizor, primul gând este să nu cumperi un televizor prost. Prin televizor prost, mă refer la modelele care au diverse caracteristici mediocre sau foarte slabe și din păcate există foarte multe produse de acest fel.
Nu o să mă refer la anumite modele pentru a nu denigra anumite mărci, ci doar o să îți arăt ce televizoare trebuie să eviți să cumperi.
Televizoare slabe ca imagine
Imaginea este cea mai importantă atunci când cumperi un televizor. Toți producătorii își laudă modelele, dar nu toate au o imagine foarte bună.
De exemplu, poți găsi televizoare 4K foarte ieftine care în general au o imagine slabă. Te încântă cu rezoluția ridicată și câteva tehnologii de prelucrare ale imaginii, dar per total nu o să ai o experiență plăcută cu aceste modele.
Fără să le numesc punctual, modelele din seriile inferioare ale producătorilor suferă la capitolul performanțe imagine.
Te poți folosi de review-urile celor care le-au cumpărat ca să vezi dacă televizoarele au minusuri pe imagine.
Multe dintre ele suferă și de clouding sau bleeding ( defecte de imagine care influențează negativ contrastul și calitatea imaginii). Pe site-ul rtings.com poți vedea care dintre televizoare au aceste defecte foarte pronunțate.
Caută să cumperi un televizor care a obținut note bune pe imagine pe site-uri ca hdtvreviews.co.uk, rtings și altele. Acolo se testează foarte obiectiv multe modele și poți vedea cât de bună este imaginea unui televizor în realitate.
Pentru a vedea contrastul real, tipul de panou folosit de televizor și alte detalii importante, intră pe site-ul displayspecifications.com si introdu modelul care te interesează. O să știi datele reale despre ecranul televizorului pe care vrei să îl cumperi.
Evită televizoarele prea ieftine care par să aibă multe atuuri dar un preț ridicol de mic- cele mai mari reduceri de costuri se fac la calitatea ecranului.
Televizoare slabe ca interfață
Deși televizoarele au evoluat foarte mult, mai există modele care suferă la capitolul meniu și interfață.
Am mai vorbit despre anumite modele Philips care se mișcă foarte greoi pe meniu sau chiar se blochează. Problema apare și la alte modele de la diverși producători. Mai mult, televizoarele Smart nu sunt toate minuni ale tehnologiei.
Unele se deconectează frecvent de la rețeaua Wireless sau se blochează în aplicații. Conform multor surse internaționale, WebOS de la LG este unul din cele mai rapide și stabile sisteme de operare de pe Smart Tv. La fel și cel de la Samsung.
Citește cu atenție review-urile din magazinele online și urmărește comentariile care descriu problemele menționate mai sus. Dacă nu te interesează atât de mult partea de Smart TV, atunci focusează-te pe calitatea imaginii.
Televizoare cu fiabilitate scăzută
Toate televizoarele se pot strica, indiferent că vorbim de OLED sau de un no-name. Totuși, producătorii mai puțin cunoscuți tind să aibă uneori procente mai mari de televizoare cu probleme. Tot din review-urile cumpărătorilor poți să vezi dacă există multe situații când un televizor s-a defectat de mai multe ori.
Totuși nu trebuie să te sperie review-urile negative, nu există produs perfect și utilizatori 100% mulțumiți.
Dacă vrei să vezi selecția noastră cu televizoare recomandate, citește acest articol.
Lasă un răspuns