După ce a fost lăudat la Barcelona, am reușit și noi să vedem noul smartphone Allview X2 Soul Pro. Este de fapt un nou vârf de gamă al producătorului, un telefon performant și cu un design remarcabil.
Haideți să facem un scurt review al lui Allview X2 Soul Pro, așa ca la prima vedere.
Prezentare și design
La desfacerea cutiei, care are un colorit unic, remarcăm accesoriile așezate ca la modelele premium, fiecare la locul lui. Accesoriile par de calitate, mult mai ok decât la modelele anterioare Allview.
Design-ul lui X2 Soul pro este diferit față de gama anterioară. Este un smartphone la fel de subțire, cu o greutate moderată, ergonomic și se simte bine în mână. Nu este alunecos, și deși are un ecran imens de 5,2 inch nu este chiar incomod să îl folosești cu o singură mână.
Linia laterală iese în evidență cu 2 benzi cromate și subțiri cu o ușoară adâncire a liniei dintre ele. Este o alegere mai altfel pentru acest model, dar care îi oferă o eleganță aparte. Din punctul meu de vedere acest model arată mai bine ca S5 de exemplu. Rămâne să decideți voi. Carcasa este , normal, o combinație între Gorilla Glass și metal care, sperăm noi, sa îl facă rezistent la șocuri.
Ecran
Este unul din punctele forte ale acestui telefon. Dacă ați avut ocazia să vedeți X2 Soul și X2 Soul Mini, atunci ecranul lui X2 Soul Pro nu este o surpriză. Vorbim de un Full HD de 5,2 inch, foarte luminos și cu unghiuri de vizualizare aproape perfecte. Oricât am sucit smartphone-ul pentru a vedea dacă își pierde din vizibilitate din cauza luminii exterioare și unghiurilor, nu am reușit. Din orice poziție, datele de pe ecran au fost perfect vizibile, și ne-a plăcut acest aspect.
Nu mai vorbesc despre touch-screen, nu am reușit să descoperim vreo hibă nici din acest punct de vedere.
Performanță
Pentru că am ajuns la acest capitol, putem spune că sub carcasa subțire se ascunde un motor puternic capabil să facă față oricărui task sau joc. Nu o să intru mult pe specificații ( pe care le vedeți mai jos ) dar trebuie să știți ca X2 Soul Pro are o configurație chiar foarte bună. Procesorul Octa Core lucrează pe 64 biți, memoria RAM este de 2 Gb iar pentru grafică avem un procesor Mali 760MP@ . Un smartphone pentru jocuri, multi-tasking și aplicații ce necesită resurse puternice.
CPU: Octa Core 1,7 GHz, 64-bit
GPU: Mali-760MP2, 700 MHz
OS: Android™ 5.0, Lollipop
Memorie RAM: 2 GB
Memorie Flash: 16 GB
Nu știu câți dintre voi au nevoie de această putere, de exemplu eu nu mă joc ci doar îmi verific mail-urile pe telefon sau citesc articole de pe site-uri. X2 Soul Pro ar fi neinteresant pentru mine din punct de vedere al performanțelor, cu excepția faptului că e posibil ca și aplicațiile simple să ruleze mai bine având atâtea resurse la dispoziție.
Am făcut și un test cu Antutu, și rezultatele arată de ce este capabil acest smartphone. Allview X2 Soul Pro a depășit telefoane ca Lg G3, și este exact lângă Samsung Galaxy S5 ca notă în benchmark.
Camera foto
Pe scurt, cele 2 camere sunt foarte bune. Dacă cea principală de 13 Mp Sony IMX214 era normal să ne arate ce poate, am fost și mai surprinși de camera frontală de 8 Mp , care m-a uluit. Claritate excepțională, luminozitate și nuanțe corecte. Poți să faci un selfie de calitate, o fotografie perfectă cu un prieten și multe asemenea. Nu cred că ajută foarte mult la Skype unde viteza conexiunii Internet nu cred că ajută foarte mult la video convorbiri de această calitate. Ca și concluzie, aveți un aparat foto de calitate încorporat în X2 Soul.
Software și aplicații
Normal, acest model vine cu Android Lollipop. Vine și cu teme noi, deși nu sunt atât de utile. Tema standard Android ni s-a părut cea mai ok. Apar mai multe schimbări la acest model dacă erați obișnuit cu vechile modele Allview. La X2 Soul Pro , notificările rămân în partea de sus, în timp ce bara de comenzi rapide ( luminozitate, Gps, 3G, profil, etc) este derulată prin slide de jos în sus de la baza inferioară a ecranului . De asemenea, butonul pentru intrarea în ecranul cu toate aplicațiile a fost poziționat pe ecranul principal, undeva în partea inferioară dreaptă ca în poză. Sunt niște schimbări cu care va trebui să te obișnuiești.
Pe partea de aplicații nu am văzut mari schimbări, dar trebuie să amintim aici măcar de Chameleon. Este o aplicație care schimbă culorile ecranului în funcție de mediul înconjurător. De exemplu dacă se detectează că suntem într-o cameră cu mult alb, atunci putem aplica o culoare asemănătoare ecranului. Vedeți în foto mai jos, modul în care se schimbă culorile după detecția nuanțelor din cameră.
Despre altele
Bateria nu am avut cum să o testăm, dar sperăm ca cei 2700 mAh, împreună cu un mod Super Saving, să permită utilizarea cel puțin o zi a lui X2 Soul Pro. Știm că X2 Soul a avut ceva probleme cu autonomia, nu vrem o altă experiență asemănătoare.
Recepția Wi-fi este una exemplară, într-o zonă unde alte telefoane aveau un semnal Wi-fi minim, X2 Soul Pro avea liniile de semnal pline. E un sem n că s-au folosit componente de calitate. Sunetul este licențiat DTS, deci avem calitate și aici. Din păcate nu am putut testa și în convorbire, să vedem eventualele probleme ale lui Soul Pro.
Tot pe partea de telefonie, acest smarpthone este 4G, cum era și normal dealtfel.
Concluzie și preț
Dacă până acum am vorbit numai de bine acest model, este timpul să analizăm puțin, Ok, avem un smartphone de top, avem specificații premium, avem design, avem de toate. Pretul actual e in jur de 1300 – 1400 lei.
Nu vin cu argumente pro sau contra, pentru că piața va decide în timp dacă este așa. Între timp, daca îl achiziționați, aștept părerile voastre despre acest model.
Lasă un răspuns